Ministrul de Interne Ana Revenco, pentru presa din România: „Miza protestelor săptămânale de la Chișinău este răsturnarea ordinii constituționale și instaurarea puterii Moscovei”

  • 07 Noiembrie 2022 14:43
Ministrul de Interne Ana Revenco, pentru presa din România: „Miza protestelor săptămânale de la Chișinău este răsturnarea ordinii constituționale și instaurarea puterii Moscovei”

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că miza protestelor săptămânale de la Chișinău este răsturnarea ordinii constituționale și instaurarea puterii Moscovei la Chișinău. Ea a explicat în interviu cum sunt organizate protestele, care este rolul oligarhilor fugari și ce au găsit forțele de ordine la perchezițiile făcute la organizatorii protestelor.

Ana Revenco a precizat în interviu că, urmare a perchezițiilor efectuate vineri, 4 noiembrie, au fost ridicate sute mii de lei și înscrisuri care dovedesc că persoanele reținute erau implicate într-o activitate de recrutare, de transportare, de organizare, de ghidare a anumitor grupuri de persoane, pentru a se opune forțelor de ordine, pentru a pune rezistență, inclusiv prin aplicarea violenței.

„Toate acele înscrisuri demonstrează că intenția era de a orchestra acțiuni de dezordine în masă de o dimensiune care să provoace inclusiv forțele de ordine la aplicarea forței. Din analiza modului cum au acționat aceste grupări reiese că este o acțiune bine ordonată, bine orchestrată, cu intenția de a pune presiune și pe societate și pe politic. Desigur că miza este schimbarea cursului democratic. Și instaurarea puterii Moscovei la Chișinău. Prin asta ar folosi țara pe post monedă de negociere cu Europa, cu Occidentul”, a spus Ana Revenco.

Ministrul de Interne a menționat că legăturile organizării protestelor sunt inclusiv cu anumite partide produse și că implicații ar avea și serviciile speciale ruse.

„Și pe asta cum se desfășoară investigații pentru că urmele sunt acolo, lucrează lucrează colegii acum în această direcție. Este important pentru noi toți să înțelegem cât de mare este această rețea, cine sunt de fapt cei în spatele acestor acțiuni orchestrate. Pentru că Șor nu este altceva decât o marionetă. Și mulți alții, care deja au ieșit la rampă și și-au arătat fața, și-au atribuit aceste manifestații”, a spus Ana Revenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău