Ministrul de Externe Tudor Ulianovschi efectuează o vizită de lucru în Ungaria

  • 28 August 2018 11:45
Ministrul de Externe Tudor Ulianovschi efectuează o vizită de lucru în Ungaria

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, se află într-o vizită în Ungaria, unde a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. Șeful diplomației moldovene a declarat la Budapesta că implementarea Acordului de Asociere RM-UE și integrarea europeană reprezintă obiectivele strategice ale conducerii Republicii Moldova.

Referindu-se la aprofundarea relațiilor moldo-ungare, Tudor Ulianovschi a reiterat interesul autorităților de la Chișinău de valorificare în continuare a Declarației Comune a Republica Moldova și Ungariei, privind cooperarea în domeniul integrării europene. 

Ungaria, care a preluat președinția Grupului Visegrád (V4), în iulie 2017, și-a fixat drept prioritate susținerea Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova, a subliniat ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó. Potrivit oficialului, acesta este un instrument eficient pentru statele Parteneriatului Estic de a realiza obiectivele lor strategice de integrare europeană.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,75
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău