Ministrul de Externe: Integrarea în UE este prioritatea strategică a R. Moldova

  • 30 Noiembrie 2021 15:56
Ministrul de Externe: Integrarea în UE este prioritatea strategică a R. Moldova

Integrarea în Uniunea Europeană este prioritatea strategică a Republicii Moldova. Afirmația a fost făcută astăzi într-o conferință de presă de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultima lună s-a reușit diversificarea cooperării cu UE și consolidarea dialogului cu majoritatea partenerilor Moldovei. “S-a avansat mult în dialogul cu România, cu care avem demarate proiecte foarte ambițioase. Avem un dialog pozitiv și dinamic cu Ucraina. Lucrăm la găsirea unor soluții, inclusiv cu privire la Nistru. Avem un dialog calm, pragmatic cu Federația Rusă și vrem să ne dezvoltăm prin această prismă. Relațiile noastre se dezvoltă și cu alți parteneri", a opinat Popescu.

El a menționat că la minister se lucrează pe mai multe domenii, fiind acordat suport și pentru procesul de recunoaștere a certificatelor COVID-19, se muncește și pentru liberalizarea serviciilor de roaming și se implementează proiecte menite să digitalizeze o serie de servicii consulare.

Șeful diplomației de la Chișinău a precizat că are preconizată o agenda încărcată pentru următoarea perioadă, fiind planificate mai multe vizite peste hotare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău