Ministrul de externe francez: Putin este un ''semănător de război'', îngrijorări pentru Republica Moldova și Georgia

  • 25 Februarie 2022 10:42
Ministrul de externe francez: Putin este un ''semănător de război'', îngrijorări pentru Republica Moldova și Georgia

Președintele rus Vladimir Putin este un "semănător de război", iar ofensiva în curs de desfășurare în Ucraina ar putea să se extindă la Republica Moldova și la Georgia, a avertizat vineri ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, citat de France Presse, scrie AGERPRES.

"Suntem îngrijorați pentru ceea ce va urma", a subliniat Jean-Yves Le Drian, întrebat de postul de radio France Inter despre situația Republicii Moldova și a Georgiei, și a denunțat "deriva rusă în materie de ingerințe".

Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe "harta statelor", a declarat vineri șeful diplomației franceze, apreciind de asemenea că "securitatea" președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este de acum amenințată de ofensiva rusă în curs de desfășurare.

"Războiul este total. Președintele rus a ales să scoată Ucraina de pe harta statelor" lumii, a afirmat Jean-Yves Le Drian la postul de radio France Inter. "Securitatea președintelui Zelenski este un element central a ceea ce se întâmplă. Suntem în măsură să-l ajutăm dacă este necesar", a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău