Ministrul de externe britanic, candidat la succesiunea lui May, declară că ar accepta ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord Brexit

  • 10 Iunie 2019 15:48
Ministrul de externe britanic, candidat la succesiunea lui May, declară că ar accepta ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord Brexit

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt, unul dintre principalii candidați la succesiunea premierului demisionar Theresa May, a indicat luni că ar accepta, deși cu părere de rău, o retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord prealabil, dar și-a exprimat speranța că se va ajunge totuși la un acord, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Eșecul nostru de a duce la îndeplinire Brexitul ne-a pus țara și partidul într-un grav pericol. Leadershipul pe care îl ofer eu are la bază un adevăr simplu: fără Brexit, nu va exista un guvern conservator și poate nici un Partid Conservator", a declarat Hunt.

"Dacă vrem un acord, va trebui să angajăm discuții serioase cu Bruxellesul. Din convorbirile mele cu lideri europeni, este clar că se poate ajunge la un acord, ei vor ca noi să prezentăm propuneri", a adăugat el.

Șeful diplomației britanice a mai spus că, ținând cont de "o Rusie din ce în ce mai agresivă" și de o "Chină tot mai autocrată", intenționează să majoreze bugetul pentru apărare, în cazul în care va deveni premier.

Unsprezece politicieni conservatori au anunțat că intră în cursa pentru succesiunea Theresei May. Candidaturile urmează a fi înregistrate formal luni, iar fiecare candidat trebuie să fie deputat conservator și are nevoie de sprijinul a cel puțin alți opt deputați conservatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău