Ministrul de Externe al Ucrainei își va prezenta demisia noului președinte, Volodimir Zelenski, în ziua învestirii

  • 18 Mai 2019 12:52
Ministrul de Externe al Ucrainei își va prezenta demisia noului președinte, Volodimir Zelenski, în ziua învestirii

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, și-a anunțat demisia, în contextul în care mandatului președintelui Petro Poroșenko, cel care l-a propus pentru această funcție, expiră în câteva zile.

Într-o înregistrare video postată pe Facebook, Klimkin menționează că vineri a semnat scrisoarea prin care cere să fie demis din funcția de ministru de externe, iar luni, în ziua învestirii noului președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, va transmite cererea de demisie Radei Supreme și noului șef al statului, potrivit publicației ucrainene Korrespondent.net

„Cred că așa este corect, pentru că Zelenski trebuie să aibă dreptul la propria echipă de politică externă. Cu toate acestea, am menționat că sunt gata să ajut acolo unde este nevoie și unde principiile noastre coincid”, a subliniat ministrul demisionar.

Klimkin a adăugat că intenționează să intre în parlament cu o echipă care îi împărtășește principiile și viziunea.

„Eu înțeleg ce vor ucrainenii, dar înțeleg și ceea ce așteaptă lumea de la noi. Am multe idei, pe care sper să le implementez, așa că merg înainte în politică, în Parlament”, a declarat ministrul.

Fost ambasador al Ucrainei în Germania, Pavlo Klimkin a fost propus de Poroșenko ministru de externe în iunie 2014, candidatura sa fiind ulterior validată de Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău