Ministrul de externe al Ucrainei, despre direcțiile de acțiune în ceea ce privește descurajarea Rusiei

  • 09 Decembrie 2021 11:29
Ministrul de externe al Ucrainei, despre direcțiile de acțiune în ceea ce privește descurajarea Rusiei

Ucraina cooperează cu aliații săi, în special cu Statele Unite și cu Marea Britanie, cu privire la modalitățile de descurajare a Kremlinului - a anunțat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Potrivit Sky News, șeful diplomației ucrainene a explicat că este nevoie de o abordare care să vizeze trei direcții de acțiune în ceea ce privește încercările de a descuraja Rusia de la un nou atac asupra Ucrainei. Dmitro Kuleba a precizat că în cazul unui atac al Moscovei, armata ucraineană va fi pregătită să-și apere teritoriile. Ministrul consideră că țara sa, împreună cu partenerii, ar trebui să facă astfel încât prețul pentru un nou atac al Rusiei să fie insuportabil pentru președintele Vladimir Putin.

Potrivit șefului diplomației ucrainene, abordarea în acest sens trebuie să vizeze trei direcții de acțiune: mesaje politice, sancțiuni, cooperare mai strânsă cu partenerii. Kuleba a menționat că nici nu se aștepta ca forțele NATO să lupte împotriva Rusiei alături trupele ucrainene în cazul unei invazii, dar contează pe sprijinul Alianței. "Cerem să fim ajutați să evităm războiul sau, dacă nu avem nicio alternativă, din cauza disponibilității Rusiei de a începe un război, să fim ajutați să ne consolidăm armata" - a declarat ministrul ucrainean de externe.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău