Ministrul de Externe al României: Situația liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, este profund îngrijorătoare

  • 21 August 2020 13:25
Ministrul de Externe al României: Situația liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, este profund îngrijorătoare

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a calificat drept „profund îngrijorătoare” situația liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, internat în prezent la reanimare într-un spital din Siberia și despre care apropiații și susținătorii săi susțin că ar fi fost victima unei otrăviri, informează DIGI24.ro.

„Situația liderului opoziției ruse Navalnîi este profund îngrijorătoare. Trebuie luate toate măsurile în vederea furnizării celor mai bune servicii medicale, conform dorințelor familiei sale și, în egală măsură, să se asigure realizarea unei anchete imparțiale referitoare la presupusa otrăvire”, a declarat Bogdan Aurescu într-o postare publicată în limba engleză, pe Twitter, potrivit sursei citate.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenți ai președintelui rus Vladimir Putin, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut brusc rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgență la Omsk. Opozantul, aflat în comă, a fost internat de urgență la spitalul din localitate, la reanimare, și conectat la un ventilator pulmonar.

Susținătorii săi s-au declarat convinși că el a fost victima unei „otrăviri intenționate”, ceva ce a fost „amestecat în ceaiul” pe care Aleksei Navalnîi l-a băut la o cafenea din aeroport, cu puțin timp înainte de a se îmbarca în avion.

Medicii ruși au spus că nu au găsit nicio otravă în organismul lui Aleksandr Navalnîi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău