Ministrul de Externe al României a reiterat importanța retragerii trupelor și muniției ruse de pe teritoriul R.Moldova

  • 06 Decembrie 2019 12:20
Ministrul de Externe al României a reiterat importanța retragerii trupelor și muniției ruse de pe teritoriul R.Moldova

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a reiterat importanța retragerii trupelor și muniției ruse de pe teritoriul R.Moldova.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat iei, 5 decembrie 2019, la Bratislava, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

În cadrul intervenției naționale susținute în plen, Bogdan Aurescu a subliniat că menținerea relevanței OSCE este necesară pentru a răspunde cu eficiență provocărilor tot mai sporite de securitate din Europa.

„De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru continuarea dinamicii pozitive înregistrate în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, care să conducă la o reglementare durabilă, pașnică și cuprinzătoare în format 5+2, fără a afecta perspectivele europene ale Republicii Moldova. Demnitarul român a reiterat importanța retragerii trupelor și muniției străine de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu normele dreptului internațional și angajamentele anterior asumate în cadrul OSCE”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la București.

Pentru sporirea predictibilității și transparenței militare a OSCE, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța prezervării și implementării depline și stricte a angajamentelor asumate de statele participante prin instrumentele din sfera politico-militară a Organizației. În acest sens, a pledat pentru inițierea unui proces de modernizare substanțială și cuprinzătoare a Documentului de la Viena din 2011, care reglementează măsuri de creștere a încrederii în domeniul militar.

Menționăm că Bogdan Aurescu a avut tot ieri o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, în marja reuniunii Consiliului Ministerial al OSCE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău