Ministrul de Externe al Marii Britanii avertizează Iranul că este ultima șansă a țării pentru a conveni un acord nuclear

  • 12 Decembrie 2021 14:08
Ministrul de Externe al Marii Britanii avertizează Iranul că este ultima șansă a țării pentru a conveni un acord nuclear

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a avertizat Iranul că actualele negocieri pe tema programului său nuclear sunt ultima șansă a țării pentru convenirea unui acord.

Diplomații încearcă să revigoreze un acord nuclear convenit în 2015, care prevede renunțarea la unele sancțiuni instituite Iranului, în schimbul ajustării programului său nuclear. Noua conducere iraniană, însă, continuă să modifice unele condiții, situație ce a determinat o parte dintre negociatori să pună la îndoială intențiile Iranului.

Dna Truss a îndemnat Teheranul, în cadrul reuniunii miniștrilor de externe din cadrul G7, să arate că este angajat în negocieri. "Aceasta este ultima șansă pentru Teheran să vină la masa negocierilor cu o rezoluție serioasă legată de această problemă. Nu vom permite Iranului să dețină o armă nucleară", a declarat dn Liz Truss. 

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău