Ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs: Letonia sprijină agenda de reforme în domeniul justiției și cel administrativ-politic asumată de autoritățile R. Moldova

  • 17 August 2021 12:04
Ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs: Letonia sprijină agenda de reforme în domeniul justiției și cel administrativ-politic asumată de autoritățile R. Moldova

Letonia sprijină agenda de reforme în domeniul justiției și cel administrativ-politic asumată de autoritățile Republicii Moldova. Afirmația a fost făcută de ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, aflat într-o vizită oficială la Chișinău la invitația omologului său, Nicu Popescu, transmite Radio Chișinău.

Șeful diplomației letone a declarat că între cele două state există mai multe înțelegeri bilaterale. Edgars Rinkēvičs a apreciat că  exporturile Republicii Moldova către Letonia s-au mărit, în pofida pandemiei de Covid-19. Oficialul leton speră la o colaborare intensă și pe parcursul anilor viitor. El a subliniat că reforma justiției este o prioritate și este  urmărită atentă.

Am fost de nenumărate ori în Republica Moldova în mandatul de zece ani. Și aproape de fiecare dată au fost discuții care s-au referit la reforma justiției. Și după ultimele alegeri, s-a observat o atitudine fermă din partea cetățenilor Republica Moldova care chiar își doresc o schimbare(…) Transparența și relevanța acestui subiect de reformă în justiție rămâne o prioritate”.

La rândul său, ministrul de Externe de la Chișinău a apreciat cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Letonia drept excelentă. Potrivit lui Nicu Popescu, cei doi oficiali au agreat semnarea unui acord în domeniul securității sociale și poartă un dialog detaliat pentru recunoașterea permiselor de conducere ale cetățenilor Republicii Moldova care trăiesc în Letonia, fapt care constituie o prioritate cheie pentru diaspora Republicii Moldova. Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit Letoniei pentru sprijinul acordat în lupta cu pandemia de COVID-19, inclusiv prin donația de vaccinuri.

De asemenea, Nicu Popescu a reafirmat că  integrarea europeană este o prioritate cheie a guvernului de la Chișinău.

Vrem să aprofundăm integrarea noastră cu UE în domenii de politici publice, care sunt mai puțin elaborate în acordul de asociere în formula sa actuală, inclusiv în domenii ca protecția mediului înconjurător”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Wed
24
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău