Ministrul de Externe al Germaniei avertizează că izolarea Qatarului ar putea să ducă la război în Orientul Mijlociu

  • 11 Iunie 2017 12:20
Ministrul de Externe al Germaniei avertizează că izolarea Qatarului ar putea să ducă la război în Orientul Mijlociu

Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a avertizat sâmbătă că disputa diplomatică dintre țările arabe și regimul qatarez ar putea să ducă la izbucnirea unui război în Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

”Există un pericol ca această dispută să ducă la război”, a declarat ministrul german într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

De asemenea, acesta a atras atenția asupra înrăutățirii ”dramatice” a relațiilor dintre aliații și vecinii din zona Golfului.

Șeful diplomației germane a precizat că a vorbit în ultima săptămână cu omologii din Arabia Saudită, Qatar, Turcia, dar și Kuwait și Iran pentru a-și exprima îngrijorările cu privire la situația complicată din Orientul Mijlociu.

”După discuțiile din această săptămână, știu cât de serioasă este situația, dar cred că există șanse bune pentru un progres”, a concluzionat Sigmar Gabriel.

Arabia Saudită, Bahrain, Emitatele Arabe Unite, Egipt și Yemen  au decis la începutul acestei săptămâni să întrerupă relațiile diplomatice cu regimul qatarez, acuzându-l de destabilizarea regiunii și sponsorizarea mai multor grupări teroriste, de la jihadiștii Statului Islamic, la Al-Qaeda, Frăția Musulmană și Hamas.

Ulterior, decizia a fost susținută de guvernul recunoscut al Libiei, precum și de insulele Maldive.

Doha dezminte vehement că finanțează grupări teroriste și a condamnat blocada impusă de vecinii arabi, susținând că acuzațiile aduse sunt lipsite de orice bază în realitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău