Ministrul de Externe al Finlandei, Timo Soini: R.Moldova trebuie să continue reformele

  • 14 Iunie 2018 22:20
Ministrul de Externe al Finlandei, Timo Soini: R.Moldova trebuie să continue reformele

Prioritățile Republicii Moldova în contextul președinției finlandeze la Uniunea Europeană, reformele și sprijinirea acestora de către Finlanda, precum și susținerea de către acest stat a parcursului european al Chișinăului au fost abordate joi, 14 iunie, în timpul discuțiilor ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi cu omologul său finlandez, aflat în Republica Moldova, Timo Soini. 

Dezvoltarea dialogului politic moldo-finlandez, cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale, în special în contextul unificării eforturilor comunității mondiale privind crearea unui sistem viabil de securitate, extinderea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin investiții, au constituit temele principale ale dialogului miniștrilor de externe al Republicii Moldova și Finlandei.

Timo Soini a vorbit despre sprijinul țării sale pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, în același timp a accentuat necesitatea continuării și aprofundării reformelor.

În contextul preluării de către Finlanda a președinției UE, în a doua jumătate a anului 2019, precum și a Consiliului de Miniștri în perioada noiembrie 2018 – mai 2019, Tudor Ulianovschi a reiterat prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu aceste instituții europene. Totodată, el a anunțat că au fost convenite domenii concrete în care Finlanda poate sprijini Republica Moldova.

Cei doi oficiali au abordat și subiectul securității regionale, precum și problema transnistreană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău