Ministrul de externe al Coreii de Nord a început o vizită de două zile în Iran

  • 07 August 2018 18:19
Ministrul de externe al Coreii de Nord a început o vizită de două zile în Iran

Ministrul de externe nord-coreean, Ri Yong Ho, a început marți o vizită de două zile la Teheran, unde s-a întâlnit cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, transmite AFP.

Vizita ministrului nord-coreean a început în aceeași zi în care SUA au reinstituit sancțiuni economice severe împotriva Iranului, după ce în luna mai s-au retras din acordul nuclear încheiat în 2015 între Teheran și marile puteri.

Întrevederea de marți a celor doi miniștri de externe nu a fost urmată de declarații pentru presă.

Potrivit agenției de presă iraniene Fars, cei doi miniștri 'au examinat relațiile bilaterale și subiecte regionale din Orientul Mijlociu'.

Ministrul nord-coreean are programată miercuri o întâlnire cu președintele Iranului, Hassan Rouhani.

SUA fac presiuni asupra Phenianului să renunțe la capacitățile sale nucleare, după ce președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au angajat, la summitul istoric din iunie din Singapore, să 'denuclearizeze Peninsula Coreeană'.

Experți ai ONU și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o colaborare militară între Iran și Coreea de Nord în trecut. Într-un raport publicat în 2017, ei au evidențiat prezența unor traficanți de arme nord-coreeni la Teheran și similitudini între rachetele concepute în cele două țări.

O delegație nord-coreeană a asistat la ceremonia de învestire a președintelui iranian Hassan Rouhani în august 2017.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău