Ministrul de Externe a discutat cu ambasadorul britanic despre relațiile R.Moldova-Marea Britanie post-Brexit

  • 11 Decembrie 2019 14:46
Ministrul de Externe a discutat cu ambasadorul britanic despre relațiile R.Moldova-Marea Britanie post-Brexit

Relațiile R.Moldova-Marea Britanie post-Brexit au fost discutate în cadrul unei întrevederi între ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi și ambasadorul Marii Britanii în R.Moldova, Steven Fisher.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a fost evocată importanța continuării relațiilor moldo-britanice post-Brexit prin negocierea Acordului de Parteneriat Politic și Comerț care va transpune prevederile Acordului de Asociere RM-UE ce se vor aplica bilateral și vor include atât componenta politică, cât și cea economică.

Interlocutorii au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii privind cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale, procesul de reglementare a conflictului transnistrean, securitatea energetică și situația regională.

MAEIE mai menționează că, în cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte ale dialogului moldo-britanic, cu accent pe aprofundarea dialogului politic la nivel înalt, diversificarea circuitului comercial-economic și consolidarea cooperării bilaterale în mai multe domenii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău