Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, va veni la Chișinău pentru o vizită oficială de două zile

  • 11 Mai 2021 10:48
Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, va veni la Chișinău pentru o vizită oficială de două zile

Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton va veni la Chișinău pentru o vizită oficială de două zile, în perioada 11-13 mai, anunță Ambasada Marii Britanii la Chișinău, într-un comunicat de presă.

Această vizită va consolida relația dintre cele două țări și va demonstra sprijinul Regatului Unit pentru suveranitatea, democrația și statul de drept din Rep. Moldova.

În această primă vizită la Chișinău, oficialul britanic se va întâlni cu președinta Maia Sandu, cu premierul interimar și ministrul de Externe Aureliu Ciocoi și cu ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

Referindu-se la această vizită, Ministrul Wendy Morton, a declarat că cele două țări sunt prieteni adevărați, cu multe valori în comun și că Marea Britanie susține lupta împotriva corupției în Republica Moldova.

„Cele două țări ale noastre sunt prieteni adevărați, cu multe valori în comun, inclusiv Parteneriatul nostru în domeniul apărării. Regatul Unit susține din toată inima ambițiile celor care lucrează pentru a promova respectul pentru democrație și statul de drept în Moldova. Susținem eforturile celor care luptă împotriva corupției și promovează o mai bună dezvoltare a țării”, a mai spus ministrul britanic.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău