Ministrul britanic pentru Brexit, 'destul de sigur' că va ajunge la un acord bun cu UE

  • 25 Iunie 2017 18:50
Ministrul britanic pentru Brexit, 'destul de sigur' că va ajunge la un acord bun cu UE

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, s-a declarat duminică 'destul de sigur' că va putea negocia un acord bun în privința ieșirii din Uniunea Europeană, înțelegere care ar urma să prevadă o perioadă de tranziție de un an sau doi, scrie Agerpres.

Întrebat într-o emisiune la BBC dacă este convins că va exista un acord privind Brexit-ul, David Davis s-a declarat 'destul de sigur'.

"Sunt destul de sigur. Nu 100%, pentru că este o negociere. Sigur că va fi un acord, însă acordul pe care îl doresc este cel privind liberul-schimb și vămile", a afirmat el.

"Am spus că va fi turbulent, că vor fi dificultăți, dar, la capătul procesului, este un punct de interes comun pentru ambele părți, în care noi câștigăm din faptul că putem exploata piețele mondiale, iar ei câștigă prin faptul că au un aliat prietenos și confortabil, nu un membru iritant al clubului", a mai declarat Davis.

La rândul său, secretarul britanic pentru comerț internațional, Liam Fox, a declarat anterior că acordurile de liber schimb cu statele în curs de dezvoltare vor continua după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit BBC.

Regatul Unit nu va renunța la un acord al UE prin care importurile în Marea Britanie din 48 de țări sunt scutite de taxe vamale. Astfel, firmele britanice nu vor plăti tarife de import pentru bunuri cumpărate din țări ca Bangladesh, Etiopia, Sierra Leone, Uganda sau Haiti.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău