Ministrul Apărării, precum și mai mulți militari și civili ai instituției, decorați de președintele Republicii Moldova

  • 05 Septembrie 2023 10:42
Ministrul Apărării, precum și mai mulți militari și civili ai instituției, decorați de președintele Republicii Moldova

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a fost decorat cu Ordinul „Credință Patriei” clasa II de către comandantul suprem al Forțelor Armate, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Un decret în acest sens a fost semnat de șefa statului la 1 septembrie și publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit decretului, distincția i-a fost acordată ministrului Apărării „în semn de profundă apreciere a meritelor în consolidarea sistemului național de apărare, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea politicii statului pe segmentul protecției sociale a militarilor, veteranilor Forțelor Armate și celor de război, precum și la fortificarea colaborării dintre Republica Moldova și alte state și organizații internaționale în domeniul apărării”.

Totodată, Maia Sandu a oferit distincții de stat și unor militari și angajați civili ai Ministerului Apărării, „în semn de apreciere a meritelor în menținerea unui grad înalt de pregătire de luptă a unităților și subunităților militare”, precum și pentru „îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu și contribuție la dezvoltarea sistemului național de apărare”.

Astfel, Ordinul „Credință Patriei” clasa I i-a fost acordat colonelului Sergiu Vicol, Ordinul „Credință Patriei” clasa II - locotenent-colonelului Andrei Corcimit, Ordinul „Credință Patriei” clasa III - maiorului Sergiu Zabolotnîi ș.a.

Decretele emise de președintele țării au intrat în vigoare la data semnării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău