Ministrul apărării german: SUA nu au confirmat planurile de retragere de trupe

  • 08 Iunie 2020 15:04
Ministrul apărării german: SUA nu au confirmat planurile de retragere de trupe

Berlinul nu a primit încă vreo confirmare din partea Washingtonului cu privire la informațiile conform cărora SUA intenționează să retragă mii de militari din Germania, a declarat luni ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Kramp-Karrenbauer, șefa Uniunii Democrat-Creștine (CDU), partidul aflat la guvernare al cancelarului Angela Merkel, a declara că nu va face speculații pe marginea unor informații care nu au fost confirmate.

"Nu vreau să speculez asupra unui lucru pentru care nu am nicio confirmare. Realitatea este că prezența trupelor SUA în Germania este benefică întregii securități a alianței NATO - deci și securității americane. Aceasta este fundamentul pe baza căruia colaborăm", a subliniat ea într-o conferință de presă.

O înaltă oficialitate americană a declarat vineri că președintele republican Donald Trump a ordonat ca 9.500 de militari americani să fie retrași din Germania, aliat în NATO care găzduiește aproximativ 34.500 de militari. 

Sursa:Agepres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău