Ministrul Apărării din Olanda a demisionat

  • 04 Octombrie 2017 08:30
Ministrul Apărării din Olanda a demisionat

Ministrul Apărării din Olanda a demisionat marți, 2 octombrie, după ce un raport a denunțat "serioase deficiențe" ce au condus la moartea a două Căști Albastre olandeze în Mali în explozia accidentală a unui mortier în 2016, informează Agerpres.

"Sunt responsabilă politic și îmi asum responsabilitatea", a declarat Jeanine Hennis, la finalul a peste patru ore de dezbateri în camera inferioară a parlamentului.

Doi soldați au fost uciși "pe loc" în timpul unui exercițiu derulat în iulie 2016, iar un al treilea a fost grav rănit, la Kidal (nord-vest), Mali, atunci când un obuz a explodat în mod neașteptat.

În raportul oficial asupra accidentului, Biroul de investigații privind securitatea a indicat că a descoperit că militarii utilizau stocuri de obuze vechi cumpărate în 2006 "în regim de urgență cu ajutorul departamentului american al Apărării".

Olanda participă din aprilie 2014 la Misiunea Națiunilor Unite în Mali, o prezență ce tocmai a fost prelungită în septembrie de guvern până la sfârșitul lui 2018.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău