Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi urmează a fi audiat astăzi, 9 noiembrie, în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică

  • 09 Noiembrie 2022 09:15
Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi urmează a fi audiat astăzi, 9 noiembrie, în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi urmează a fi audiat astăzi, 9 noiembrie, în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică. Oficialul urmează să ofere informații legate de incidentul de la finele lunii octombrie din localitatea Naslavcea, unde rămășițele unei rachete rusești, doborâte de sistemul de apărare ucrainean, a căzut pe teritoriul localității avariind geamurile și acoperișurile mai multor case, transmite Radio Chișinău.

După cum a declarat anterior președintele Comisiei, Lilian Carp, în urma cercetărilor de teren s-a demonstrat că este vorba despre o rachetă rusească care a țintit infrastructura energetică a Ucrainei în apropiere de granița cu Rep. Moldova.

Dacă și-ar fi atins ținta, circa 40 de localități din Rep. Moldova, inclusiv orașul Soroca ar fi fost inundate, a atenționat atunci Lilian Carp.

Amintim că pe 31 octombrie, rămășițele unei rachete, care a țintit barajul de la Novodnestrovsk din Ucraina, dar a fost doborâtă de sistemul de apărare antiaerian din țara vecină,  a căzut în preajma localității de frontieră Naslavcea. Nu au fost înregistrat victime dar geamurile și acoperișurile mai multor locuințe au fost avariate. 

Republica Moldova colaborează cu Ucraina la anchetarea incidentului, potrivit autorităților de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău