Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi s-a aflat în vizită la Riga. Cooperarea pe segmentul militar, pe agenda discuțiilor

  • 05 Aprilie 10:03
Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi s-a aflat în vizită la Riga. Cooperarea pe segmentul militar, pe agenda discuțiilor

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi s-a aflat, în perioada 3-4 aprilie, la Riga, unde a discutat despre cooperarea bilaterală pe segment militar cu omologul său Andris Sprūds, a transmis Nosatîi într-o postare pe Facebook.

 
„Letonia este un partener important al Republicii Moldova care acordă sprijin continuu la dezvoltarea sectoarelor naționale. La fel, prin intermediul proiectelor Instrumentului European pentru Pace și Inițiativei de Consolidare Capacităților de Apărare, partenerii noștri letoni contribuie la modernizarea Armatei Naționale.
 
Această vizită a fost și mai semnificativă în contextul în care a avut loc la data de 3 aprilie, atunci când, cu 18 ani în urmă, Republica Moldova și Letonia au stabilit primele relații de colaborare pe segment militar.
 
În cadrul vizitei oficiale la Riga, m-am întâlnit, de asemenea, cu reprezentanți ai Ministerului afacerilor externe al Letoniei, Departamentului de politici de securitate cibernetică al Ministerului Apărării și Centrului de excelență în domeniul Comunicării Strategice de la Riga, cu care am discutat despre susținerea obiectivelor de dezvoltare ale Republicii Moldova, parcursului european al țării noastre, precum și eforturile comune în consolidarea capabilităților de apărare.
 
Am încrederea că această vizită va contribui la fortificarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Letonia, inclusiv pe domeniul apărării”, a scris Nosatîi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău