Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, afirmă că unitățile militare vor fi scoase în afara orașelor. „Am moștenit unitățile de la fosta Uniune Sovietică. Multe sunt într-o stare deplorabilă”

  • 04 Ianuarie 12:38
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, afirmă că unitățile militare vor fi scoase în afara orașelor. „Am moștenit unitățile de la fosta Uniune Sovietică. Multe sunt într-o stare deplorabilă”

Ministrul Apărării, Anatolie Usatâi, declară că unitățile militare din Republica Moldova, moștenite de la fosta URSS și care acum se află într-o stare deplorabilă, vor fi scoase în afara orașelor.

„În primul rând, să pornim de la aceea că  unele din ele foarte învechite. Dislocarea unităților în cartiere rezidențiale nu este o practică bună din punct de vedere de securitate, din punct de vedere de trafic și mai multe circumstanțe. De aceea s-a hotărât să scoatem unitățile din interiorul orașului, ceea ce ar permite, în primul rând, o mobilitate mai sporită. Și, în al doilea rând, n-ar fi interferența aceasta cu populația civilă și crearea impedimentelor pentru deplasare în traficul pe care avem în oraș cu tehnică militară”, a spus ministrul în interviu.

Anatolie Nosatîi a mai precizat că majorarea bugetului alocat apărării va permite Republicii Moldova să facă mai multe achiziții militare.

„Bugetul pentru anul acesta a fost dublat, ceea ce a constituit 0,55 din PIB-ul național. Bugetul pentru anul viitor va constitui aproximativ două miliarde de lei și va fi o mică creștere, aproape 0,6 din PIB. Ceea ce ne va permite continuarea acestor proiecte inițiate și dezvoltarea altora care sunt doar în beneficiul cetățenilor, în beneficiul dezvoltării sistemului de apărate pentru asigurarea păcii și securității în Republica Moldova”, a specificat Anatolie Nosatîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:4,63 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău