Ministrul Apărării al României, Vasile Dîncu, despre situația din Transnistria: O provocare, o încercare de a crea un conflict care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are șanse să se dezvolte

  • 27 Aprilie 2022 11:32
Ministrul Apărării al României, Vasile Dîncu, despre situația din Transnistria: O provocare, o încercare de a crea un conflict care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are șanse să se dezvolte

Ministrul Apărării al României, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, despre situația din Transnistria că este ”o provocare și o încercare de a crea un conflict care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are șanse să se dezvolte. ”Nu există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova, e neutră din punct de vedere militar”, a mai spus el, potrivit news.ro.

”Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care după toate analizele noastre, în acest moment nu are șanse să se dezvolte, să se desfășoare”, a spus Vasile Dîncu, notează sursa citată

Ministrul Apărării a precizat că președinția Republicii Moldova, Guvernul, gestionează această situație. ”Sunt într-o situație de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situații dar nu vedem ca o problemă, aceasta”, a spus el.

”Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic, deci din acest punct de vedere, cum spun și la noi toți cei care își dau cu părarea, să fii neutru este foarte bine”, a mai spus Vasile Dîncu.

Ministrul a vorbit și despre dezinformările venite din partea rusă.

”Ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanță pentru prooaganda Moscovei. Atunci ne afectează”, a spus ministrul, despre propaganda rusă potrivit căreia România dorește să anexeze Republica Moldova.

Vasile Dîncu a precizat că rușii ”încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenționeze și să atingă opinia publică din țările care sprijină Ucraina”.

Statele Unite avertizează marți împotriva unei tentative de escaladare a tensiunilor, după o serie de explozii în regiunea separatistă moldoveană prorusă Transnistria, situată la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău