Ministrul Apărării, Valeriu Troenco a avut o întrevedere cu Marius Lazurca

  • 09 Aprilie 2014 18:09
Ministrul Apărării, Valeriu Troenco a avut o întrevedere cu Marius Lazurca

România este în continuare disponibilă, prin activități bilaterale eficiente, de a sprijini Republica Moldova și Armata Națională în procesele de modernizare.

Declarația a fost făcută miercuri, 9 aprilie, de ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, în cadrul unei întrevederi de lucru cu ministrul Apărării Valeriu Troenco.

Marius Lazurca a declarat că, în ultimii ani, între Armata României și Armata Republicii Moldova s-au creat raporturi de colaborare excelente, exprimându-și încrederea că acestea se vor menține pe viitor.

La rândul său, Valeriu Troenco s-a referit la domeniile de cooperare de pe urma cărora a avut de beneficiat Armata Națională, între care  a menționat instruirea militarilor, activitățile organizate în diferite formate pentru modernizarea sectorului de apărare, precum și cele de comemorare și eternizare a militarilor decedați pe cîmpul de luptă.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat aspecte ale cooperării moldo-române în domeniul apărării și posibilități de impulsionare a agendei bilaterale, prin identificarea și derularea unor noi proiecte pe segmentul respectiv.

Primul Acord de colaborare între Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării Naționale al României a fost semnat la 14 decembrie 1992, notează Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău