Ministrul american al energiei dezminte informațiile privind o apropiată demisie

  • 07 Octombrie 2019 19:23
Ministrul american al energiei dezminte informațiile privind o apropiată demisie

Ministrul american al energiei, Rick Perry, a declarat luni că nu intenționează să demisioneze în noiembrie, dezmințind informația în acest sens apărută săptămâna trecută în publicația Politico, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Întrebat în legătură cu acest subiect în cadrul unei conferințe de presă în Lituania, Perry a replicat: "Nu. Sunt aici, îmi exercit atribuțiile".

"Se tot scrie despre această poveste de cel puțin nouă luni. Într-o zi probabil că se va nimeri să aibă dreptate, dar acea zi nu e astăzi, nu este mâine, nu este luna viitoare", a insistat el.

Publicația Politico a scris vineri, citând trei persoane informate în legătură cu planurile ministrului, că acesta ar urma să-și anunțe demisia în noiembrie și că, în pofida contactelor acestuia cu Ucraina, viitoarea sa plecare nu are legătură cu procedura de "impeachment" lansată de Congresul SUA referitor la presiunile pe care le-ar fi exercitat președintele american Donald Trump asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

În sesizarea depusă de un "avertizor de integritate" privind convorbirea telefonică în care Trump îi cere lui Zelenski să ancheteze în legătură cu rivalul său politic Joe Biden și fiul acestuia Hunter este menționat la un moment dat și numele lui Perry, care în mai a condus o mică delegație americană la inaugurarea lui Zelenski.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului Energiei a precizat vineri pentru Reuters că Rick Perry continuă să facă parte "cu mândrie" din cabinetul lui Trump, fără a confirma, dar nici infirma o apropiată plecare.

"Presa centrală scrie de luni de zile despre zvonurile privind plecarea sa, dar Perry continuă să fie ministrul energiei", a menționat purtătoarea de cuvânt Shaylyn Haynes, într-un comunicat care adaugă că "într-o zi media va avea dreptate. Nu astăzi".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău