Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău: „Mi-am exprimat interesul de a spori cooperarea cu autoritățile publice din România”

  • 21 Februarie 2023 09:24
Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea,  întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău: „Mi-am  exprimat interesul de a spori cooperarea cu autoritățile publice din România”

Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a avut ieri, 20 februarie, o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

„În cadrul discuțiilor am realizat un schimb de opinii cu privire la importanța dinamizării dialogului moldo-român și a cooperării bilaterale, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

În discuție, eu m-am referit la pașii ce urmează să fie întreprinși de minister în scopul armonizării legislației naționale în domeniul agroalimentar cu acquis-ul comunitar și în acest sens, am precizat că ministerul este angajat plenar în avansarea reformelor necesare în procesul apropierii de UE.

Totodată, mi-am exprimat interesul de a spori cooperarea cu autoritățile publice din România, pentru a explora cele mai bune practici ce pot fi preluate și aplicate de către autoritățile moldovenești.

Am analizat și alte forme de sprijin, inclusiv prin intermediul misiunilor de experți, ce ar putea furniza consultanță echipei ministeriale în domeniul vegetal și cel zootehnic”, a scris Vladimir Bolea pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
37,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Tue
33
Wed
33
Thu
32
Fri
28
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău