Ministrul Agriculturii merge la Cahul pentru a discuta cu fermierii

  • 14 Februarie 14:52
Ministrul Agriculturii merge la Cahul pentru a discuta cu fermierii

Fermierii continuă să protesteze pentru a treia zi la vama Leușeni-Albița. Accesul în principalul punct de trecere a frontierei moldo-română a fost întrerupt. Ministrul Agriculturii merge, însă, la Cahul pentru discuta cu fermierii de acolo cei mai afectați de secetă.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, merge la Cahul unde va discuta cu fermierii din sudul Republicii Moldova, cel mai mult afectați de seceta din anul trecut, a anunțat prim-ministrul Rep. Moldova, Dorin Recean.

„Astăzi vicepremierul Bolea îi așteaptă la Cahul, acolo unde a fost epicentrul secetei de anul trecut, acolo sunt cei mai mulți agenți economici care au avut de suferit. Vor discuta în detalii despre cele 50 de milioane aprobate ca să le dea câte o compensație de 2500 de lei la hectar și acolo sunt așteptați producătorii de cereale, dar și alți agricultori”, a declarat Dorin Recean.

Ministrul a mai anunțat că vineri, 16 februarie, urmează să fie organizată o ședință la Ministerul Agriculturii, cu participarea ministrului Vladimir Bolea, a premierului Dorin Recean și a producătorilor agricoli.

Fermierii spun că așteaptă conducerea țării și că actualul ministru al Agriculturii nu îi reprezintă. Președintele Asociației „Forța Fermierilor”, Ion Plămădeală a precizat pentru „Radio Chișinău” că protestele vor continua și în următoarele zile.

„Noi îl așteptăm pe domnul Grosu, poate împreună cu domnul Recean. Domnul Bolea colegii noștri i-au cerut demisia. El pe noi nu ne reprezintă. El se duce la Cahul. El ar fi trebui să vină la punctul vamal Leușeni, dar de Leușeni el nu are treabă. Noi de patru zile blocăm Leușeniul și el se duce la Cahul”, a spus Ion Plămădeală. 

Serviciul Vamal recomandă evitarea punctului de trecere a frontierei Leușeni-Albița și optarea pentru cele aflate în proximitate: Sculeni-Sculeni, Costești-Stânca sau Leova-Bumbăta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău