Ministrul Agriculturii a prezentat un raport în Legislativ

  • 15 Februarie 17:45
Ministrul Agriculturii a prezentat un raport în Legislativ

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a prezentat astăzi în Parlament un raport cu privire la activitatea ministerului și situația din domeniu agricol. Oficialul a răspuns la întrebările aleșilor poporului și a fost criticat de opoziție, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului de la agricultură, circa 70% din fondul de subvenționare a mers către agricultorii mici și mijlocii, iar cei mai afectați agricultori sunt cei din sudul țării. El a menționat că peste 2000 producători din sud au primit câte 1240 lei per hectar. “Anul acesta, cei mai afectați din ei vor mai primi 2500 lei per hectar”, a declarat ministrul.

El a specificat că fermierii au depus 121 de dosare pentru soluționarea datoriilor la bănci la Comisia pentru analiza problemelor de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. În urma examinării acestora, s-a constatat că șapte agenți economici care aveau perioade restante de ordinul anilor au intrat în insolvabilitate, iar opt sunt în proces de prezentare a informației adiționale pentru creditori. Bolea a precizat că 200 de fermieri s-au adresat la Camera de Comerț și Industrie pentru consultanță, iar 21 au primit certificate de forță majoră cu care pot merge la creditori.

Prezentarea raportului în Legislativ a șefului de la agricultură a avut loc după ce, timp de mai multe zile, mai mulți fermieri au protestat și au blocat accesul către un punct de trecere a frontierei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău