Ministrul afacerilor Externe al Ungariei Péter Szijjártó întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

  • 09 Decembrie 2020 17:54
Ministrul afacerilor Externe al Ungariei Péter Szijjártó întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Péter Szijjártó, întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în Republica Moldova. Diplomatul a avut o întrevedere cu președintele în exercițiu, Igor Dodon

Într-un mesaj pe Facebook, Igor Dodon a menționat că relația dintre cele două state este ”ilustrată de o agendă intensă a întrevederilor la nivel înalt, inclusiv de o frecvență deosebită a dialogului politico-diplomatic bilateral din anul curent”. El i-a înmânat ministrului maghiar înalta distincție de stat – Ordinul de Onoare.

Péter Szijjártó este în a treia sa vizită la Chișinău în acest an, prima având loc în luna februarie, iar a doua – în aprilie. În luna martie, la Chișinău a fost premierul Ungariei, Viktor Orban, care a semnat atunci și o declarație privind parteneriatul strategic între Rep. Moldova și Ungaria.

Mâine, la Chișinău, se va afla într-o vizită de lucru și ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. El va avea întrevederi cu președintele ales Maia Sandu, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu și ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău