Miniștrii de externe din G20, reuniți în Italia, abordează strategia privind combaterea pandemiei

  • 29 Iunie 2021 13:27
Miniștrii de externe din G20, reuniți în Italia, abordează strategia privind combaterea pandemiei

Lupta împotriva pandemiei de coronavirus, problemele climatice și ajutorul pentru Africa sunt trei subiecte majore incluse pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor de externe din țările membre ale G20, de marți, la Matera, în sudul Italiei, relatează dpa, citat de AGERPRES.

Din componența Grupului celor mai importante 20 de economii ale lumii fac parte SUA, China, India, Rusia, Germania și UE. Discuțiile de la Matera prefațează summitului liderilor G20, preconizat să aibă loc la Roma la sfârșitul lunii octombrie.

Ministrul german de externe Heiko Maas a declarat înaintea reuniunii că participanții vor pune accentul pe modul în care poate fi redresată economia mondială criza provocată de epidemia de COVID-19 și pe aspectele legate de pregătirea unei strategii de combatere a altor posibile provocări sanitare viitoare.

'A venit timpul să adaptăm structurile mondiale din domeniul sănătății în perspectiva unor viitoare crize sanitare', a subliniat Heiko Maas.

G20 s-a pus deja de acord asupra asupra principiilor privind aprofundarea cooperării în domeniul digital la Summitul mondial pe probleme de sănătate în luna mai. Potrivit acestora, nu ar mai trebui să existe interdicții de export sau blocaje în lanțul de aprovizionare, așa cum s-a întâmplat în timpul actualei pandemii.

Reuniunea G20 la nivel de miniștri de externe marchează de asemenea ultima etapă a turneului de o săptămână a secretarului de stat american Antony Blinken în Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:3,09 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
9
Thu
10
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău