Miniștrii de Externe ai R. Moldova și României au semnat Foaia de parcurs actualizată privind domeniile prioritare de cooperare dintre cele două țări

  • 23 Noiembrie 2021 14:01
Miniștrii de Externe ai R. Moldova și României au semnat Foaia de parcurs actualizată privind domeniile prioritare de cooperare dintre cele două țări

Foaia de parcurs actualizată privind domeniile prioritare de cooperare dintre România și Republica Moldova a fost semnată, astăzi, la Palatul Cotroceni, de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu și ministrul român al  Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Documentul a fost semnat în prezența șefilor de stat din cele două țări, Klaus Iohannis și Maia Sandu, aflată în vizită oficială la București.

Foaia de parcurs reprezintă baza cooperării viitoare concrete în plan bilateral între România și Republica Moldova.

Documentul cuprinde proiectele și acțiunile prioritare de cooperare concretă pentru ambele părți în ceea ce privește: interconectarea energetică; asistența nerambursabilă pentru Republica Moldova; sprijinul financiar rambursabil; infrastructura de transport; comunicațiile și societatea informațională; cooperarea regională și teritorială; protecția mediului, apelor și pădurilor; educația și cercetarea; cultura; sănătatea; munca; cooperarea în domeniul afacerilor interne; cooperarea în domeniul finanțelor publice și fondurilor europene; agricultura; cooperarea în domeniul justiției; cooperarea în domeniul comerțului și investițiilor; asistența oficială pentru dezvoltare; cooperarea pe linia Ministerelor Afacerilor Externe.

Documentul semnat astăzi reprezintă o actualizare a Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, care a fost semnată la Chișinău, la 9 octombrie 2019, de miniștrii de Externe ai celor două state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău