Miniștrii de externe ai G7 asigură Ucraina că Rusia va fi trasă la răspundere pentru războiul pe care l-a declanșat

  • 28 Februarie 2022 10:55
Miniștrii de externe ai G7 asigură Ucraina că Rusia va fi trasă la răspundere pentru războiul pe care l-a declanșat

Miniștrii de externe ai statelor G7 au reiterat sprijinul pentru Ucraina în atacul „premediat, neprovocat și nejustificat al Rusiei”. 

La discuția comună de ieri a miniștrilor, s-au alăturat șeful diplomației UE și ministrul ucrainean de externe. Oficialii au discutat despre răspunsul global la atacul Rusiei împotriva Ucrainei și i-au subliniat ministrului ucrainean de externe Kuleba răspunsul lor unitar la invazia Rusiei.

„Împreună susținem poporul ucrainean și impunem costuri și consecințe severe pentru a trage Rusia la răspundere pentru războiul pe care l-a declanțat. Suntem alături de Ucraina și recunoaștem curajul și eroismul poporului ucrainean”, au transmis miniștrii de externe G7, se arată în comunicatul departamentului de stat american, remis CaleaEuropeană.ro.

Cele șapte țări au avertizat, de asemenea, că nu vor recunoaște nicio „schimbare de statut” în Ucraina prin forță, adică noi teritorii care ar putea fi anexate, potrivit Agerpres

De asemenea, Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden va organiza luni, 28 februarie, o conferință telefonică cu aliații și partenerii SUA pentru a discuta despre evoluțiile atacului rus în Ucraina și pentru a coordona “un răspuns unit”.

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al premierului Canadei, la convorbirea telefonică găzduită de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden vor participa și liderii Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Poloniei, României, Regatului Unit, Uniunii Europene și NATO, pentru a discuta despre Ucraina.

Discuția va avea loc la 18.15. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău