Miniștrii Anatolie Topală și Sergiu Prodan au fost prezentați echipelor

  • 09 August 2021 14:42
Miniștrii Anatolie Topală și Sergiu Prodan au fost prezentați echipelor

Prim-ministrul Natalia Gavrilița i-a prezentat astăzi echipelor ministeriale pe Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, și pe Sergiu Prodan, ministrul Culturii, transmite MOLDPRES.

„Trebuie să readucem culturii prestigiul pe care îl merită. Este un domeniu cu un potențial foarte mare și avem de muncit mult în această direcție. Sunt necesare reforme și în învățământ. Am lansat deja discuții pe mai multe aspecte, ce țin formula de finanțare, rețeaua de școli, învățământul tehnic, pregătirea profesioniștilor în concordanță cu necesitățile pieței de muncă”, a spus premierul, scrie sursa citată.

În adresarea sa către echipa ministerială, Anatolie Topală a menționat că este conștient de responsabilitatea care îi revine și va depune toate eforturile ca să realizeze proiectele asumate, într-o echipă unită și competentă. ”Mie îmi revine misiunea să consolidez această echipă, să-i apreciez pe cei, care lucrează onest și își propun să îndreptățească așteptările cetățenilor. Chiar astăzi începem munca orientată spre binele oamenilor”, a menționat Topală.

La rândul său, Sergiu Prodan, ministrul Culturii, a subliniat că „mulțumește doamnei prim-ministru și echipei sale pentru că au avut o viziune inspirată să divizeze aceste două ministere”. „Vreau să vă asigur că vom construi din nou un Minister al Culturii funcțional, care va ridica prestigiul omului de artă”, a relevat Prodan.

Premierul Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au primit votul de învestitură din partea Parlamentului în data de 6 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău