Ministra Sănătății vrea ca fiecare copil să fie vaccinat, altfel ar putea să nu fie acceptat la școală

  • 24 August 2018 10:35
Ministra Sănătății vrea ca fiecare copil să fie vaccinat, altfel ar putea să nu fie acceptat la școală

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, vrea ca până la 1 septembrie fiecare copil să fie vaccinat, în caz contrar nu va fi acceptat la școală. Declarația a fost făcută într-o vizită de lucru la Ceadîr-Lunga, acolo unde situația epidemiologică privind cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă este alarmantă.

Potrivit sanatateinfo, Ministra le-a solicitat responsabililor din domeniul sanitar și de învățământ să verifice datele medicale ale fiecărui copil care urmează să frecventeze școala sau grădinița și să se asigure că sunt vaccinați. Dacă nu au fost imunizați să le fie administrate dozele necesare și să fie admiși numai după 15 zile de la administrarea vaccinului.

Conform ministrei, odată cu răspândirea bolii, părinții au început să conștientizeze importanța vaccinării. Astfel, în săptămâna curentă s-a înregistrat o creștere a numărului de copii vaccinați la nivel național, dar mai ales în Ceadîr-Lunga. Aici pe parcursul săptămânii trecute și curente, aproximativ 350 de copii au primit vaccinul contra rujeolei. Autoritatea în sănătate ne anunță că din totalul de 13.500 de copii din acest raion, 530 nu sunt vaccinați, doar 30 având contraindicații justificate medical. 

De la începutul lunii, potrivit datelor ministerului la Spitalul Raional din Ceadîr-Lunga ar fi fost internați 113 bolnavi cu suspecție la rujeolă, iar 63 au fost deja externați. De la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate 142 cazuri confirmate și 77 cazuri suspecte la rujeolă.

Sursa: sănătateinfo

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău