Ministra Justiției a avut o întrevedere cu ambasadoarea Croației în Republica Moldova, cu sediul la București

  • 13 Iulie 2023 19:22
Ministra Justiției a avut o întrevedere cu ambasadoarea Croației în Republica Moldova, cu sediul la București

Reforma justiției și combaterea corupției în instituțiile statului, implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană privind cererea de aderare a țării noastre la UE, experiența Croației privind procesul de integrare europeană. Acestea au fost principalele subiecte discutate astăzi, la întrevederea ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu ambasadoarea Republicii Croația în țara noastră, cu sediul la București, Marija Kapitanović, precizează un comunicat al Ministerului Justiției.

Veronica Mihailov-Moraru a făcut o scurtă prezentare a reformelor inițiate de Ministerul Justiției și susținute de către actualul Guvern. „Prioritățile setate pentru perioada imediat următoare sunt: finalizarea procesului de evaluare a candidaților la funcția de membru în colegiile CSM și CSP (pre-vetting), demararea procesului de evaluare externă a judecătorilor CSJ, iar ulterior a tuturor judecătorilor și procurorilor (vetting), fortificarea instituțiilor anticorupție, mecanismul de confiscare civilă, planul de acțiuni de deoligarhizare ș.a. Apreciem deschiderea din partea Croației de a ne susține în parcurgerea drumului spre integrarea în UE”, a menționat ministra Justiției.

În context, ambasadoarea Marija Kapitanović a reiterat că țara sa este deschisă să ofere asistență și suport Republicii Moldova, mai ales pe domeniul alinierii la standardele comunității europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău