Ministra de Externe a Germaniei: „Oamenii din R. Moldova decid asupra viitorului lor. Sunt convinsă că acest viitor se află în inima Europei”

  • 18 Octombrie 13:37
Ministra de Externe a Germaniei: „Oamenii din R. Moldova decid asupra viitorului lor. Sunt convinsă că acest viitor se află în inima Europei”

Ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a reafirmat astăzi, 18 octombrie, angajamentul Germaniei de a sprijini Republica Moldova în drumul său spre aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce Chișinăul se pregătește pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind UE de duminică, relatează DPA.

Oamenii din Republica Moldova decid asupra viitorului lor. Sunt convinsă că acest viitor se află în inima Europei”, a declarat șefa diplomației germane la Berlin.

Ea a descris alegerile și referendumul de duminică drept repere importante pentru Republica Moldova, alegătorii urmând să decidă în legătură cu introducerea în Constituție a obiectivului de aderare la UE.

Baerbock l-a criticat pe președintele rus Vladimir Putin înainte de alegeri, afirmând că „Rusia lui Putin atacă și alegerile din Europa cu metode hibride: cu influență țintită, atacuri cibernetice și dezinformare răspândită de armata sa de utilizatori de boți pe rețelele de socializare”.

Chișinăul a sfidat aceste amenințări cu sprijinul platformei de parteneriat cu Republica Moldova, pe care guvernul german a lansat-o alături de parteneri la doar 40 de zile după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, a adăugat Baerbock.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
10,24
Nori împrăștiați
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău