Ministra Ala Nemerenco participă la Reuniunea regională OMS/Europa privind viitorul spitalelor

  • 05 Iunie 2023 18:24
Ministra Ala Nemerenco participă la Reuniunea regională OMS/Europa privind viitorul spitalelor

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, participă la Reuniunea la nivel înalt privind viitorul spitalelor, găzduită de Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății și Ministerul Sănătății din Republica Azerbaidjan.

Reprezentanții guvernamentali, medicii și partenerii din Regiunea Europeană a OMS s-au reunit la Baku, Republica Azerbaidjan pentru a discuta provocările majore cu care se confruntă spitalele, adoptarea unei viziuni comune asupra rolului spitalelor în sistemele de sănătate, dar și transformării lor. Scopul este de a îmbunătăți performanța spitalelor și de a asigura că toți pacienții primesc îngrijiri de calitate înaltă.

În cadrul întrunirii, ministra Ala Nemerenco a vorbit despre situația din majoritatea spitalelor țării, în ceea ce privește infrastructura, asigurarea cu personal medical, dar și despre eforturile de adaptare a acestor instituții la nevoile actuale, inclusiv în contextul crizelor și situațiilor de urgență.

„Ministerul Sănătății, cu sprijinul partenerilor internaționali, s-a concentrat pe creșterea nivelului de pregătire a instituțiilor pentru situații de urgență, printr-o abordare mai cuprinzătoare, cu o serie de intervenții care reevaluează metodele aplicate anterior și utilizează date analitice în acest sens. A fost evidențiată necesitatea unor investiții majore în infrastructura spitalelor, dar și regionalizarea serviciilor spitalicești. Astfel, acum accentul este pus pe construirea a două spitale regionale noi, reconstrucția Unității Primiri Urgențe de la Institutul de Medicină Urgentă și din Bălți, modernizarea secțiilor de terapie intensivă, a departamentelor de imagistică și sălilor de operație, reorganizarea serviciilor pentru accdent vascular cerebral”, a declarat în intervenția sa ministra Sănătății.

Reuniunea se desfășoară în perioada 5-7 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău