Ministerul ucrainean al Apărării publică o înregistrare video cu utilizarea sistemelor HIMARS: Aruncați o privire, nu ați distrus niciunul

  • 03 Mai 2023 17:41
Ministerul ucrainean al Apărării publică o înregistrare video cu utilizarea sistemelor HIMARS: Aruncați o privire, nu ați distrus niciunul

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat o înregistrare video care arată cum sunt depozitate sistemele americane de rachete cu lansare multiplă HIMARS și a raportat că niciun sistem HIMARS nu a fost distrus până acum de către armata rusă.

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat o înregistrare video pe pagina sa de Twitter pentru a adesa un mesaj armatei ruse care sustine ca mai multe sisteme HIMARS ale armatei ucrainene au fost distruse, scrie Defense Romania.

Mesajul a fost postat specialt în limba rusă pentru ca acestea sa ajunga la cat mai mult soldati rusi.

,,Soldat rus, numele meu este căpitanul HIMARS și mă țin de cuvânt. Nu lovesc cazărmile din sectoarele de unde primesc coordonatele echipamentelor militare blindate și ale depozitelor de muniții. Ei [guvernul rus - n.r.] continuă să vă mintă, spunând că practic nu mai există sisteme HIMARS'', precizeaza militarul ucrainean, prezent in înregistrarea video publicata de Ministerul ucrainean al Apărării.

 Ministerul ucrainean al Apărării a arătat cum depozitează sistemele americane de rachete cu lansare multiplă HIMARS și a declarat că niciun sistem nu a fost distrus până în prezent.

,,Aruncați o privire la condițiile în care le depozităm. Acestea sunt instalații militare construite în perioada sovietică. Ele pot rezista la atacuri nucleare. De la începutul războiului nu a fost distrus niciun sistem HIMARS. Soldat rus, continuă să-mi trimiți locațiile țintelor pentru ca moartea să nu te ia prin surprindere", a mai spus militarul ucrainean.

Anul trecut, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Todd Breasseale, a declarat că ,,ucrainenii folosesc cu o acuratețe și o eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de rachete de precizie pe care SUA, aliații și partenerii noștri le-au pus la dispoziție pentru a se apăra de invazia brutală și criminală a Rusiei", amintește publicația Defence-Blog.

Oficialii americani au descris în repetate rânduri capacitatea Ucrainei de a integra și desfășura sistemele ca fiind un ''schimbător de joc'', permițând armatei ucrainene să lovească siturile de comandă și control și depozitele de aprovizionare rusești cu mult în spatele liniilor de front.

La sfârșitul lunii august 2022, Ministerul ucrainean a Apărării a raportat, că Ucraina a primit deja mai mult de 20 de sisteme HIMARS. Ministerul a asigurat că toate acestea sunt în serviciul armatei ucrainene. După aceea, Ucraina a mai primit alte câteva astfel de sisteme: cel puțin patru HIMARS și două de tip MARS II.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău