Ministerul ucrainean al Apărării: Luptele din Donbas au ajuns la „intensitate maximă”

  • 26 Mai 18:14
Ministerul ucrainean al Apărării: Luptele din Donbas au ajuns la „intensitate maximă”

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării a declarat, joi, că luptele din Donbas, în estul Ucrainei, au atins „intensitatea maximă”, rușii luând cu asalt forțele ucrainene în mai multe zone simultan, relatează BBC.

„Începând de astăzi, agresorul desfășoară focuri intensificate de-a lungul întregii linii de contact și a pozițiilor forțelor noastre din regiunea operațională Donețk. Inamicul folosește sisteme de rachete tactice, aviație și artilerie”, afirmă Hanna Maliar, potrivit DIGI24.

„Situația este dificilă și sunt semne de escaladare. Inamicul a folosit toate resursele pentru a ne captura teritoriul și a ne înconjura forțele. Luptele au atins intensitatea maximă. Inamicul ne atacă pozițiile în diferite puncte simultan. Ne așteaptă o etapă lungă și extrem de dificilă”, a declarat spus ministrul adjunct, în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, autoritățile din Donbas au declarat că rușii au atacat peste 40 de așezări în încercarea lor de a cuceri orașele strategice Severodonețk și Lisichiansk, relatează agenția de presă AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
20,43
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:2,24 m/s
Thu
28
Fri
24
Sat
24
Sun
25
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău