Ministerul Sănătății va monitoriza cum sunt respectate instrucțiunile de protecție individuală de către lucrătorii medicali

  • 10 Aprilie 11:00
Ministerul Sănătății va monitoriza cum sunt respectate instrucțiunile de protecție individuală de către lucrătorii medicali

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va monitoriza cum sunt respectate instrucțiunile de protecție individuală de către lucrătorii medicali, după ce 348 de angajați ai sistemului de sănătate s-au infectat de noul tip de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing. Ea a menționat că urmează să fie instituit și un “Corp de control” pentru a preveni infectarea personalului medical.

Totodată, specialiștii în domeniul epidemiologic și cu suportul experților Organizației Mondiale a Sănătății vor veni cu instrucțiuni mai riguroase privind măsurile de protecție individuală care urmează a fi aplicate de către personalul medical.

„Categoric nu este vorba despre un control . Este vorba despre intensificarea unor măsuri pentru a preveni infectarea personalului medical, dar și a pacienților”, a subliniat ministrul.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, experții au constatat că o parte din personalul medical nu utilizează corect echipamentului de protecție individuală.

”Foarte mulți atrag atenția cum se echipează și mai puțin atrag atenția, ulterior, când se dezbracă cum trebuie să respecte aceste reguli la înlăturarea acestui echipament. Totodată, instituțiile medicale care nu au avut profilul COVID-19 tot au înregistrat îmbolnăviri în rândul personalului medical, dar ulterior și infectarea pacienților. Aici ne putem referi și la Spitalul de Psihiatrie. Acesta, în mare parte, a fost condiționată de ignorarea unor aspecte ce țin de protecția individuală care urma a fi respectată de către personalul medical indiferent dacă sunt sau nu sunt cu profilul COVID-19”, a adăugat ministrul.

Din cele 348 de cazuri de infecție în rândul personalului medical, doar pe parcursul zilei de ieri au fost confirmate 31 de cazuri noi.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14
Cer fragmentat
Umiditate:71 %
Vint:2,1 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
16
Sat
15
Sun
16

Curs oficial BNM 27 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4073 0.0829
USD 17.7179 -0.0093
RON 4.0066 0.0152
UAH 0.6577 -0.0018
RUB 0.2497 0.0019
Arhivă Radio Chișinău