Ministerul Sănătății lansează Săptămâna Imunizării

  • 25 Octombrie 2021 20:20
Ministerul Sănătății lansează Săptămâna Imunizării

Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială și alți parteneri lansează astăzi, 25 octombrie, Săptămâna Imunizării, care se va desfășura până pe 31 octombrie.

În această perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni de intensificare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și de informare a populației despre beneficiile vaccinurilor prezente în Republica Moldova.

Astfel, în mai multe regiuni ale țării, precum municipiul Chișinău, orașele Soroca, Căușeni, Cahul, Telenești, Strășeni, Anenii Noi, Glodeni, Hâncești, Leova, Criuleni, Rezina, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Edineț, vor fi organizate puncte de vaccinare în incinta centrelor comerciale și în parcările unor rețele de supermarketuri. Oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze fără programare, doar cu buletinul de identitate.

Totodată, sunt planificate activități cu implicarea Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF, autorităților publice locale, companiilor de telecomunicații, mass-mediei, agenților economici.

Mai mult, în perioada 25-31 octombrie, Centrul Municipal de Vaccinare din Chișinău, str. Petru Rareș 18, va activa în regim extins, în intervalul orelor 8:00 – 20:30.

„Săptămâna Imunizării vine să contureze toate mesajele experților în epidemiologie, autorităților în sănătate despre importanța vaccinării pentru a opri pandemia. Îndemnăm toți cetățenii, care încă nu au reușit să o facă, să beneficieze de vaccin. Protejați-vă pe Dvs. și pe cei dragi, puneți umărul la sporirea nivelului de vaccinare, astfel încât să avem parte de o viață sănătoasă, fără COVID-19”, menționează secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu. 

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 853.658 de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,29
Cer fragmentat
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău