Ministerul român de Externe a cerut Ambasadei Rusiei informații privind reținerea Carinei Țurcan

  • 20 Iunie 2018 19:56
Ministerul român de Externe a cerut Ambasadei Rusiei informații privind reținerea Carinei Țurcan

Ministerul de Externe al României a solicitat oficial Ambasadei Rusiei de la București informații suplimentare privind reținerea de către organele de ordine rusești a membrului Consiliului de Administrație al companiei "Inter RAO" Carina Țurcan, suspectată de spionaj în favoarea României - se menționează în răspunsul MAE român la solicitarea corespondentului TASS de a comenta acest incident.

"Ministerul Afacerilor Externe a solicitat oficial Ambasadei Federației Ruse la București detalii suplimentare și clarificări cu privire la cazul menționat" - se afirmă în textul răspunsului. Se subliniază, de asemenea, că "din informațiile existente până în acest moment reiese că persoana vizată deține și cetățenie română". "MAE român atrage atenția asupra caracterului speculativ al informațiilor publicate în mass-media rusești și îndeamnă la abordarea cu precauție acestei probleme" - subliniază ministerul român. 

Menționăm că, anterior, s-a anunțat că Tribunalul Lefortovo din Moscova a acceptat cererea organelor de anchetă și a ales ca măsură de pedeapsă împotriva membrului CA al companiei "Inter RAO" Carina Țurcan plasarea în arest pe o perioadă până la 13 august. Instanța a refuzat să comenteze detaliile acestui dosar penal, subliniind că acesta este etichetat ca fiind "secret".

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău