Ministerul Justiției va fi reconfigurat

  • 29 Octombrie 2022 16:01
Ministerul Justiției va fi reconfigurat

Ministerul Justiției urmează a fi supus unei reconfigurări instituționale în scopul fortificării subdiviziunilor și sporirii capacităților pentru a facilita implementarea legislației și a standardelor UE, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. Anunțul a fost făcut de instituție.

Ministerul a precizat că a inițiat în acest scop elaborarea unui proiect de hotărâre de Guvern privind modificarea Hotărîrii Guvernului nr. 698/2017 cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, scrie Bizlaw.md.

Potrivit instituției, realizarea cu succes a unor schimbări în sectorul justiției nu poate fi obținută fără consolidarea capacităților Ministerului Justiției, instituție responsabilă de elaborarea și promovarea politicilor în sectorul justiției, monitorizarea modului în care sunt exercitate și prestate serviciile juridice de către reprezentanții profesiilor liberale etc.

Urmare a acordării Republicii Moldova de către Consiliul European în data de 23 iunie 2022 a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, urmează parcurgerea unei procedurii complexe care determină realizarea unui șir de măsuri, în particular implementarea legislației și a standardelor UE în toate cele 35 de capitole de negociere, precum și realizarea tuturor condiționalităților stabilite de Comisia Europeană ce vizează expres domeniul justiției.

Astfel, reconfigurarea instituțională a Ministerului Justiției se impune în scopul fortificării subdiviziunilor autorității și sporirii capacităților instituționale.

Ministerul solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor până în data de 4 noiembrie 2022, în format electronic, la adresa: [email protected] sau [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău