Ministerul Justiției solicită delegarea membrilor în Autoritatea Națională de Integritate

  • 03 August 2016 18:13
Ministerul Justiției solicită delegarea membrilor în Autoritatea Națională de Integritate

Ministrul justiției, Vladimir Cebotari, a expediat, miercuri, 3 august, scrisori oficiale către Congresul Autorităților Locale din Moldova, Consiliile Superioare ale Magistraturii și Procurorilor, prin care solicită desemnarea imediată a câte un reprezentant în cadrul Consiliului de Integritate, transmite IPN.Autoritatea este creată prin reorganizarea Comisiei Naționale de Integritate,…

Ministrul justiției, Vladimir Cebotari, a expediat, miercuri, 3 august, scrisori oficiale către Congresul Autorităților Locale din Moldova, Consiliile Superioare ale Magistraturii și Procurorilor, prin care solicită desemnarea imediată a câte un reprezentant în cadrul Consiliului de Integritate, transmite IPN.

Autoritatea este creată prin reorganizarea Comisiei Naționale de Integritate, fiind succesorul în drepturi al acesteia. Membrii au un mandat de 5 ani, care încetează odată cu expirarea acestuia sau prin revocarea persoanei de către entitatea ce a desemnat-o.

Consiliul este constituit din 7 membri– câte un reprezentant al Parlamentului, Guvernului, Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor, Congresului Autorităților Locale din Moldova și două persoane din partea societății civile.

Poate deveni membru al Consiliului de Integritate persoana care deține cetățenia Moldovei; posedă capacitatea de exercițiu deplină și are studii superioare. Candidatul nu trebuie să aibă antecedente penale, inclusiv stinse, iar în ultimii doi ani nu trebuie să fi făcut parte din vreun partid politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Wed
20
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău