Ministerul Justiției din România anunță sprijin pentru Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană

  • 30 Mai 2022 15:12
Ministerul Justiției din România anunță sprijin pentru Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană News.ro

Ministerul Justiției din România, George Șerban, a anunțat, după prima reuniune a Grupului de lucru anticorupție, creat în cadrul Conferinței internaționale de sprijin pentru Republica Moldova, că susține R.Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. La întrunire s-au dezbătut teme privind reformarea sistemului de justiție și de luptă împotriva corupției, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, Grupul de lucru anticorupție a fost creat în cadrul Conferinței internaționale de sprijin pentru Republica Moldova de la Berlin, din 5 aprilie 2022, eveniment la care au participat 47 de state, organizații internaționale și instituții financiare.
 
Ministerul JUstiției anunță, luni, într-un comunicat de presă, că, săptămâna trecută, la sediul Ministerului Justiției din Chișinău, a avut loc prima reuniune a Grupului de lucru anticorupție co-prezidată de conducerile Ambasadelor României și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 
 
 
”Agenda întâlnirii s-a axat pe prioritățile autorităților de la Chișinău legate de reformarea sistemului de justiție și de luptă împotriva corupției și pe posibilitățile de suport pe care le poate oferi comunitatea statelor și organizațiilor donatoare, în mod coordonat”, precizează Ministerul român al Justiției.
 
”Ne îndreptăm acum către punerea în aplicare a concluziilor convenite la Berlin și cred că acesta este un pas major înainte. Din această perspectivă, eforturile coordonate ale tuturor partenerilor și prietenilor Republicii Moldova sunt cruciale. În același timp, sprijinim eforturile Republicii Moldova de a adera la UE. De la Conferința de la Berlin s-au făcut pași mari. Sperăm ca, în curând, Republica Moldova să obțină statutul de țară candidată și suntem convinși că munca pe care am început-o la Berlin și pe care o continuăm astăzi la Chișinău va ajuta autoritățile să îndeplinească standardele cerute pentru aderarea la UE”, a declarat secretarul de stat din Ministrul român al Justiției, George Șerban, la reuniunea de la Chișinău, transmite, luni, Ministerul justiției. 
 
Șerban întărește, astfel, afirmațiile făcute de ministrul Cătălin Predoiu cu ocazia Conferinței de la Berlin, când Predoiu a anunțat că „România este pregătită să ofere asistență tehnică Republicii Moldova și să sprijine consolidarea cooperării autorităților competente de la Chișinău cu Ministerul Justiției, Direcția Națională Anticorupție, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Agenția Națională de Integritate, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne”. 
 
Ambasadele celor două state vor oferi sprijin pentru organizarea continuă a lucrărilor Grupului de Lucru reunit pentru prima dată săptămâna trecută la Chișinău și care este de așteptat să aibă întâlniri trimestriale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău