Ministerul Justiției a majorat neregulamentar cheltuielile cu milioane de lei. Încălcările, depistate de Curtea de Conturi

  • 25 Iulie 2018 14:22
Ministerul Justiției a majorat neregulamentar cheltuielile cu milioane de lei. Încălcările, depistate de Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a examinat Raportul auditului situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Justiției (MJ) pentru anul 2017 și a constatat mai multe nereguli, informează MOLDPRES.

Potrivit Curții, Ministerul Justiției a majorat neregulamentar în anul 2017 cheltuielile efective cu 6 mln lei, nu a evaluat și nu a înregistrat în evidența contabilă 17 imobile și a admis neconformități în procesul achizițiilor publice. Totodată, instituția nu a lansat și nu a utilizat șase sisteme informaționale în valoare totală de 13 mln lei.

Auditul a mai constatat că MJ a monitorizat insuficient procesul de construcție și reconstrucție a penitenciarelor, fapt care a determinat tergiversarea executării în termen a cerințelor privind îmbunătățirea condițiilor de detenție. 

Totodată, Inspectoratul Național de Probațiune a atribuit incorect cheltuielile pentru modernizarea programelor informatice și cheltuielile de montare a climatizoarelor.

Deficiențele constatate de auditul public extern au avut impact asupra situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Justiției, care au fost afectate cu suma totală de 16,2 mln lei.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău