Ministerul Justiției a lansat Registrul de Stat al Actelor Juridice

  • 16 Septembrie 2015 18:08
Ministerul Justiției a lansat Registrul de Stat al Actelor Juridice

Ministerul Justiției a lansat o platformă informațională sistematizată a tuturor categoriilor de acte juridice adoptate de către autoritățile publice.

Astfel, fiecare cetățean va putea accesa legis.md pentru căuta documentele necesare, transmite IPN.

Registrul de stat al actelor juridice este un motor de căutare a documentelor după cuvintele-cheie, numărul lor sau data semnării actelor. În plus, în fiecare act căutat va fi indicat numărul lui de modificări, data și anul când au fost efectuate. „Noi ne-am propus să elaborăm o aplicație informațională în format simplificat pentru căutarea tuturor actelor normative din Republica Moldova, din anul 1990 încoace. Am format acest registru gratuit pentru ca cetățenii să aibă acces mai liber la actele normative”, a menționat ministrul justiției, Vladimir Cebotari.

Pe pagina legis.md există și un link unde cetățenii vor putea să-și scrie obiecțiile și sugestiile. Registrul va fi actualizat în fiecare zi, astfel ca să conțină ultimele actele normative adoptate și modificate. „Actele pot fi scoase la print direct de pe pagina web. De asemenea, documentele pot fi vizualizate și salvate în format PDF. Acum este posibil de a copia întregul document, dar și părți ale acestuia”, a explicat directorul Centrului de Informații Juridice al ministerului, Constantin Bragoi.

Un alt detaliu al registrului este faptul că acesta indică și care părți ale actului au fost modificate, abrogate, declarate neconstituționale sau suspendate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău