Ministerul Justiției a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația Obștească „Women for Justice”

  • 06 Martie 08:05
Ministerul Justiției a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația Obștească „Women for Justice”

Ministerului Justiției a semnat un acord de parteneriat cu Asociația Obștească „Women for Justice” pentru „a consolida eforturile pentru promovarea drepturilor și intereselor femeilor, prin colaborarea în proiecte și inițiative în acest sens”, a anunțat Ministerul Justiției printr-un comunicat de presă emis miercuri, 6 martie.

Subiectul egalității de gen este reflectat în Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030” prin mai multe obiective esențiale: economie durabilă și incluzivă, capital uman și social, instituții oneste și eficiente, a arătat sursa citată.

„Implicarea societății civile cu expertiză în domeniu este vitală în procesul de integrare europeană, dar și poate contribui esențial la creșterea nivelului de cultură juridică. În acest sens, Acordul de parteneriat prevede și organizarea training-urilor și programelor de formare pentru actorii din justiție”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

De asemenea, ministra Justiției a apreciat inițiativa Asociației „Women for Justice” și le-a urat reprezentanților acesteia mult succes.

„Îmi doresc mult să dezvoltăm un mediu profesional mai echitabil și deschis, în care fiecare femeie să se simtă încurajată și sprijinită în realizarea potențialului său. Sunt sigură că datorită implicării active a întregii societăți lucrurile se pot îmbunătăți esențial”, a conchis Veronica Mihailov-Moraru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău