Ministerul Finanțelor va lansa obligațiuni de stat pe șapte ani

  • 13 Aprilie 2021 15:51
Ministerul Finanțelor va lansa obligațiuni de stat pe șapte ani

Ministerul Finanțelor a anunțat că prima licitație de obligațiuni de stat pe șapte ani este planificată pentru data de 21 aprilie curent. Elementele emisiunii obligațiunilor de stat respective, precum volumul indicativ al emisiunii, rata anuală a dobânzii, termenele de achitare a dobânzii (cupoanelor), data scadenței etc. vor fi plasate, cu cinci zile până la data desfășurării licitației, pe pagina web a instituției, transmite MOLDPRES.

Emisiunea obligațiunilor de stat pe șapte ani va reprezenta un pas major spre completarea curbei randamentelor, alături de obligațiunile de stat pe termen de 2, 3 și 5 ani, emise în prezent de către Ministerul Finanțelor. „La fel, acestea vor constitui un punct de referință pentru stabilirea prețului la instrumentele pe termen lung (împrumuturi, obligațiuni municipale etc.), precum și pentru dezvoltarea altora noi. De asemenea, va contribui la dezvoltarea pieței asigurărilor de viață și va permite băncilor autohtone să accepte depozite pe termene mai lungi”, indică un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei citate, persoanele fizice și persoanele juridice, rezidente sau nerezidente, pot să participe la licitațiile de plasare a valorilor mobiliare de stat numai prin intermediul băncilor-dealeri primari.

Extinderea maturității portofoliului de valori mobiliare de stat emise pe piața internă este una din acțiunile pe termen mediu, planificate de Ministerul Finanțelor în scopul realizării unui obiectiv strategic pe termen lung. Acesta prevede dezvoltarea pieței interne a valorilor mobiliare de stat (VMS), fiind prevăzut anual în Programul de management al datoriei de stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău